Tuinhuisje in brand

Gepubliceerd op: 19 november 2018.
Auteur: Burkhard Giese.

Persoon met zware brandwonden per helikopter vervoerd

Op maandagochtend 19 november 2018 brandde in Winsen/Luhe vlak naast de brandweerkazerne een tuinhuisje af. De sterke rookontwikkeling was al van verre zichtbaar. Bij de brand liep één persoon zware brandwonden op.
Toen de brandweer korte tijd na de alarmering op de plaats incident aankwam, troffen ze die persoon met brandwonden voor het huisje aan. Direct werd met de eerstehulpverlening begonnen en gelijktijdig werd de blussing ingezet.

De commandant van de brandweer Winsen, Jörg Micsek, liet ook direct de brandweer van Stöckte alarmeren. De alarmcentrale stuurde twee ziekenwagens en een spoedarts ter plaatse. Op basis van de verwondingen werd ook een helikopter opgeroepen. Het plein voor de brandweerkazerne werd korte tijd als landingsplaats voor die helikopter ingericht. Ook de ambulances en de wagen van de spoedarts werden daar geparkeerd.

Met twee stralen was de brand in het tuinhuisje gauw onder controle. Vooral de dicht opeen gebouwde  tuinhuisjes zorgden voor gevaar voor uitbreiding van de brand.  Door de snelle inzet van de beide brandweerkorpsen kon uitbreiding van de brand voorkomen worden, maar het getroffen gebouwtje werd geheel vernield.
Na de medische verzorging werd de gewonde met de helikopter naar een brandwondencentrum overgebracht.

Na een goede anderhalf uur was de gehele inzet voor de brandweer ten einde.
De politie heeft de brandoorzaak in onderzoek.

Noot redacteur: artikel bedoelt voor rubriek “Inzetverslagen”.