Nieuws uit Neurenberg 2019

Gepubliceerd op: 09 februari 2019.
Auteur: Sylvia & Wolfgang Rotter.

Van 30 januari 2019 tot 3 februari vond op het Nürnberger Messegelände de Spielwarenmesse 2018 plaats.

Zeventig jaar geleden werd het besluit genomen om in de speelgoedstad Neurenberg een jaarlijkse speelgoedbeurs te organiseren.Zoals elk jaar maakten de fabrikanten van modelauto’s van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe producten voor te stellen. In de sector “voertuigen met blauwe zwaailampen” (voorrangsvoertuigen) was het aantal nieuwtjes dit jaar “overzichtelijk” (ofwel: beperkt).

Bij Brekina was als nieuwtje een Metz LF 16, op basis van een Mercedes 1113 B chassis met kort neusje te zien. Brekina biedt het model aan met twee verschillende opbouwvormen;  een met rolluiken voor de kasten en een met de daarvoor korte tijd gebruikte naar boven openklappende deuren.

Bij Busch was als nieuwtje voor wat betreft hulpvoertuigen een model van de Mercedes-Benz VF 123 met Miesen opbouw in de uitvoering van ziekenwagen te zien. Voor de modelbouwer ook niet oninteressant zijn de modellen van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, maar ook de nog uit de productie van de Sovjet Unie stammende UAZ 469

Wiking had als nieuwtje eenpersoons haspels voor het bekende Rosenbauer AT 3 blusvoertuig mee naar Nürnberg genomen. Als meest recente nieuwtje – komt uit in februari – werd een AT bluswagen op MAN Euro-VI chassis getoond.

Auhagen toonde een model van een autoladder op  een Multicar M 22. Het voorbeeld van die wagen heeft de vrijwillige brandweer van Rautenkranz in de Saksische Vogtlandkreis.

Bij Preiser waren figuren van brandweerlieden in goudkleurige uitrukkleding te zien.

Een nieuwe fabrikant uit Coburg, de firma LOEWE Modellbahnzubehör liet een model van een brandweerkazerne zien, waarvan het origineel in Neustadt bij Coburg te vinden is. Het model kan – al naar gelang de beschikbare (of benodigde) ruimte uit verschillende modules samengesteld worden.

Een bouwpakketje van een Rosenbauer FLF Panther 8×8 had Hasegawa in de schaal 1/87 mee naar Nürnberg gebracht.

IXO toonde, naast veel variaties op bekende modellen, ook een door Ziegler op Mercedes-Benz 1222 AF gebouwde LF 16/12, naar voorbeeld van de vrijwillige brandweer Kaufbeuren.

Eligor toonde op de wat grotere schaal als nieuwtje de bekende Magirus autoladder op een IVECO chassis in Euro-VI uitvoering, zowel met Magirus, als ook met Camiva demo-opschriften.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.