Welkom!

Welkom op de website van de VBB, de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen. Met deze website houdt de VBB contact met haar leden.
U vindt hier het actuele en meest belangrijke (verenigings) nieuws maar ook achtergrondinformatie over de vereniging en zijn afdelingen. Daarnaast publiceren we artikelen over de brandweer in de breedste zin van het woord.

Deze website is een paar maanden geleden vernieuwd, waardoor we nu makkelijker berichten, foto’s en andere informatie kunnen plaatsen. Het is de bedoeling dat in de komende maanden de website verder wordt uitgebouwd en aangevuld met artikelen en publicaties die eerder ook op de oude website te vinden waren, maar natuurlijk ook met actueel nieuws.

Deze website is door een werkgroep, een kleine groep enthousiaste leden, in elkaar gezet. Indien u iets opvalt, wat mist of suggesties heeft, dan kunt u dat aangeven via het formulier hieronder. We willen onze bezoekers ook oproepen om brandweer gerelateerde berichten (nieuwtjes), foto’s en dergelijke aan te leveren zodat de website steeds weer vernieuwd/aangevuld wordt en hiermee een website voor en door leden wordt (zie hiervoor ook de oproep elders op de hoofdpagina).

De welbekende voertuig- en korps database met alle informatie en foto’s over voertuigen en kazernes is tijdelijk niet beschikbaar. Dit dient nog opnieuw te worden opgezet en ingericht, en op dit moment wordt er druk nagedacht hoe een en ander er uit moet gaan zien. Achter de schermen gaan we natuurlijk wel door met het verzamelen en up-to-date houden van brandweer Nederland.