Welkom!

Welkom op de website van de VBB, de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen. Met deze website houdt de VBB contact met haar leden.
U vindt hier het actuele en meest belangrijke (verenigings) nieuws maar ook achtergrondinformatie over de vereniging en zijn afdelingen. Daarnaast publiceren we artikelen over de brandweer in de breedste zin van het woord.

Deze website is een paar maanden geleden vernieuwd, waardoor we nu makkelijker berichten, foto’s en dergelijke kunnen plaatsen. Het is de bedoeling dat in de komende maanden de website verder wordt uitgebouwd en aangevuld met artikelen en publicaties die eerder ook op de oude website te vinden waren, maar natuurlijk ook met actuele zaken.

Deze website is door een werkgroep, een kleine groep enthousiaste leden, in elkaar gezet. Indien u iets opvalt, wat mist of suggesties heeft, kunt u dat aangeven via het formulier hieronder. We willen onze bezoekers ook oproepen om brandweer gerelateerde berichten (nieuwtjes), foto’s en dergelijke aan te leveren zodat de website steeds weer vernieuwd/aangevuld wordt en hiermee een website voor en door leden wordt (zie hiervoor ook de oproep elders op de hoofdpagina.

De welbekende voertuig- en korps database met alle informatie en foto’s over voertuigen en kazernes is tijdelijk niet beschikbaar. Dit dient nog opnieuw te worden opgezet en ingericht, en op dit moment wordt er druk nagedacht hoe een en ander er uit moet gaan zien. Achter de schermen gaan we natuurlijk wel door met het verzamelen en up-to-date houden van brandweer Nederland.

2 thoughts on “Welkom!

 1. Wat ik alleen niet begrijp dat er zomaar wat losse artikelen op de site staan, die daar naar mijn idee helemaal niet horen. Deze artikelen horen thuis in de nieuwsbrief. Het maakt het geheel erg rommelig.

 2. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 11 mei heeft het redactieteam een uitleg gegeven over de werking van de website die sinds 7 mei jl. operationeel is. Ook zijn daarbij de verschillen besproken die er met de oude website zijn en waarom wij deze keuze gemaakt hebben. Helaas was je niet bij de ALV aanwezig en waren wij niet in de gelegenheid om eventuele vragen van je te kunnen beantwoorden.

  Voor onze vereniging bleek het helaas niet meer mogelijk om de oude website na 1 mei van dit jaar nog langer in de lucht te houden. Dit hield in dat wij voor een keuze kwamen te staan om óf in recordtijd een nieuwe website te maken voor onze leden, óf helemaal niets meer. Dat laatste vonden wij echter geen optie en daarom zijn de vrijwilligers spreekwoordelijk het diepe ingesprongen om toch iets voor onze leden op internet te vervaardigen. Dit doen wij nu in een nieuwe werkomgeving, waarbij artikelen afzonderlijk geplaatst worden op de homepage en/of de daarvoor bestemde aparte menupagina’s. De keuze om artikelen alleen op onze website te plaatsen, alleen in de digitale nieuwsbrief of beiden wordt binnen het redactieteam desgewenst overlegt met elkaar. De beide enthousiaste medewerkers voor onze digitale nieuwsbrief nemen ook actief deel aan het redactieteam voor de website. Ook staan wij in nauw contact met het algemeen bestuur van onze vereniging om het plaatsen van artikelen zo nodig met elkaar af te stemmen.

  Hoe meer artikelen wij kunnen plaatsen, hoe meer wij ook een gerichte keuze kunnen maken waar zij komen te staan. Op dit moment is het aanbod aan nieuwe artikelen nog niet groot. Dit komt enerzijds omdat wij na onze start van twee maanden geleden tegen enkele praktische en technische onvolkomenheden aanliepen die eerst om een oplossing vragen. Anderzijds moeten wij een lange wensenlijst vanuit onze verenigingsleden verdelen onder een beperkte bemensing van het redactieteam dat uit slechts vijf vrijwilligers bestaat. Al meerdere malen heeft het redactieteam om medewerking van leden gevraagd om informatie met ons te delen, maar daar zijn helaas geen reacties op gekomen. Gelukkig ontvangen de beide redacteuren voor de digitale nieuwsbrief wel voldoende materiaal om elke twee maanden een professioneel ogende digitale nieuwsbrief te maken.

  Omdat wij graag de wensen van onze leden en lezers willen weten en deze ook zeker proberen te vertalen naar de website, vernemen wij graag van je welke artikelen naar jouw mening niet (meer) thuishoren op de website. Wel is ons streven om van onze website geen kale website te maken met weinig nieuws en informatie. Daarom zal het redactieteam voorlopig keuzes moeten maken, die wij uiteraard kunnen en zeker willen bijstellen als de toestroom van informatie en artikelen vanuit onze leden gaat stijgen.

  Wij horen graag je mening!

  Met vriendelijk groet
  Het redactieteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *