Welkom!

Welkom op de website van de VBB, de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen. Met deze website houdt de VBB digitaal contact met haar leden.
U vindt hier het actuele en meest belangrijke (verenigings) nieuws maar ook achtergrondinformatie over de vereniging en haar afdelingen. Daarnaast publiceren we artikelen over de brandweer in de breedste zin van het woord.

 

Onze website is sinds begin mei 2019 volledig vernieuwd, waardoor we nu makkelijker berichten, foto’s en andere informatie kunnen plaatsen. Het is de bedoeling dat in de komende maanden de website verder wordt uitgebouwd en aangevuld met artikelen en publicaties die eerder ook op de oude website te vinden waren. Maar natuurlijk wordt er ook actueel nieuws vermeld dat door onze leden en overige belangstellenden met ons wordt gedeeld.

Onze website is door een werkgroep, een kleine groep enthousiaste leden, in elkaar gezet. Indien u iets opvalt, u wat mist of suggesties heeft, dan kunt u dat aangeven via het contactformulier op onze website. We willen onze bezoekers dan ook oproepen om brandweer gerelateerde berichten (nieuwtjes), foto’s en dergelijke aan te leveren bij de nieuwsredactie, zodat de website steeds verder vernieuwd/aangevuld kan worden en hiermee een website te maken voor en door onze leden (zie hiervoor ook onze oproep elders op de hoofdpagina).

Trouwe bezoekers van onze website was al opgevallen dat de welbekende korpsen- en voertuigendatabase met alle informatie en foto’s over voertuigen en kazernes tijdelijk niet beschikbaar is. Deze database wordt op dit moment buiten uw zicht opnieuw opgezet en ingericht. Achter de schermen blijven we natuurlijk wel doorgaan met het verzamelen en up-to-date houden van deze gegevens van brandweer Nederland.