Midlife update voor hoogwerkers Haaglanden

Publicatiedaum: 16-07-2020.
Auteur: Kenbri Fire Fighting.

– PERSBERICHT –

Numansdorp – In opdracht van Veiligheidsregio Haaglanden voert Kenbri Fire Fighting midlife updates uit aan vier hoogwerkers. De 15-7650 van Den Haag-Laak was als eerste aan de beurt. Deze Volvo FM met een Bronto Skylift 34 RLX opbouw is sinds 2010 in gebruik. Dankzij de midlife update in combinatie met een aantal nieuwe voorzieningen voldoet dit voertuig weer aan de huidige eisen en kan het nog een aantal jaren veilig ingezet worden.

Werkzaamheden midlife update
Naast een uitgebreide reiniging van het voertuig zijn er zijn tijdens de midlife update een aantal preventieve en correctieve werkzaamheden uitgevoerd, waaronder:
Vervangen van alle zichtbare hydrauliekslangen en waar mogelijk deze slangen voorzien van een extra beschermingshoes tegen slijtage;
Vervangen van de waterslangen langs het armpakket van de hoogwerker;
Vervangen en kalibreren van diverse sensoren, o.a. op alle stempelpoten;
Vervangen van alle borgboutjes en draaikrans bouten;
Tectyleren van de onderkant van het voertuig om roest en corrosie te voorkomen.

Verder zijn uiteraard alle functionaliteiten uitgebreid gecontroleerd en getest.

OmniVue camerasysteem
De hoogwerker is tevens voorzien van een nieuw Camos 360° OmniVue camerasysteem. Dit systeem geeft de bestuurder een vogelperspectief van het voertuig en de omgeving op een monitor in de cabine. De vier camera’s met een resolutie van 1,3 megapixel en een kijkhoek van 180° zorgen voor een compleet overzicht. Hierdoor zijn er geen dode hoeken meer rondom het voertuig. Dit zorgt voor extra veiligheid en minder risico op schade en ongevallen.

Bluespot
Een andere toevoeging is het plaatsen van zogenaamde bluespot LED-lampen bij de stempelpoten. Het blauwe licht helpt de bestuurder om goed in te kunnen schatten waar de stempelpoten uitkomen. Vooral in smalle en drukke omgevingen is dit een bruikbaar hulpmiddel.

Nieuwe striping
Ook de striping op de hoogwerker is direct aangepast conform de nieuwe OOV-striping. Sinds april 2019 krijgen hulpverleningsvoertuigen van de overheid een nieuw uiterlijk. Het oude ontwerp van de striping stamt uit 1993. Inmiddels zijn er folies die het licht vooral ‘s nachts beter reflecteren, waardoor de strepen in het donker nog duidelijker zichtbaar zijn. De nieuwe strepen zijn daarnaast tweemaal zo breed en wat hoger geplaatst. Dit sluit in het algemeen beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen.

Een korte video-impressie is ook op YouTube te vinden: https://youtu.be/cHczM_hzxhU

Over Kenbri
Kenbri Fire Fighting is een toonaangevend bedrijf op het gebied van professionele brandbestrijding. Kenbri levert, onderhoudt en verhuurt. Met 200 medewerkers en vanuit 4 vestigingen (Numansdorp, Den Helder, Hoogeveen en Beveren) bedient Kenbri veiligheidsregio’s, brandweer, industrie, defensie, luchtvaart en de offshore sector.

Kenbri Fire Fighting B.V.
Industriestraat 8
3281 LB  Numansdorp
Tel. 0187- 49 35 88
www.kenbri.nl