Kenbri levert redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

Publicatiedaum: 07-04-2020.
Auteur: Kenbri Fire Fighting.

Numansdorp – DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram. De totale opdrachtwaarde ligt rond de 1 miljoen euro en omvat naast de aanschaf van redgereedschap en accu’s ook levensduuraspecten zoals trainingen, onderhoud en reparatie.

Uniformiteit en gefaseerde vervanging
Brandweer Brabant-Noord (BBN) heeft in totaal 60 tankautospuiten waarop redgereedschap aanwezig is. Daarbij streeft BBN naar uniformiteit qua bepakking en uitrusting van de voertuigen. Daarom worden alle sets redgereedschap op de brandweervoertuigen gedurende het contract vervangen. De vervanging zal gefaseerd plaatsvinden.

Weber Rescue redgereedschap
DRV heeft in deze aanbesteding redgereedschap van Weber Rescue Systems aangeboden. Sinds de overname van DRV is Kenbri exclusief importeur voor de Nederlandse markt van Weber Rescue. De producten van deze innovatieve fabrikant staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en prestaties.

Praktijktest
Bij de aanbesteding van BBN was de beoordeling van de praktijktest een belangrijk onderdeel van de gehele beoordeling. In de praktijktest konden toekomstige gebruikers het aangeboden redgereedschap testen en beoordelen op inzet gereedmaken, mobiliteit, ergonomie, gebruik en inzetgemak.

Train-the-trainer
Conform de wens van BBN verzorgd Kenbri de trainingen over het gebruik van het nieuwe redgereedschap. Deze instructies worden volgens het zogenaamde train-the-trainer principe gegeven aan instructeurs van BBN. Deze instructeurs gaan vervolgens bij de brandweerposten training geven over het gebruik van het redgereedschap.

Over Brandweer Brabant-Noord
Brandweer Brabant-Noord is het gemeenschappelijk brandweerkorps van de 17 gemeenten in de regio Brabant-Noord en een onderdeel van Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Over Kenbri
Kenbri Fire Fighting is een toonaangevend bedrijf op het gebied van professionele brandbestrijding. Kenbri levert, onderhoudt en verhuurt. Met meer dan 200 medewerkers en vanuit 4 vestigingen (Numansdorp, Den Helder, Hoogeveen en Beveren) bedient Kenbri veiligheidsregio’s, brandweer, industrie, defensie, luchtvaart en de offshore sector.

Door de overname van DRV (Dutch Rescue Vehicles) per 1 januari 2020, heeft Kenbri naast het dealerschap van Weber Rescue Systems nu ook het exclusieve dealerschap van Rosenbauer voor de Nederlandse markt.

Kenbri Fire Fighting B.V.
Industriestraat 8
3281 LB  Numansdorp
Tel. 0187- 49 35 88
www.kenbri.nl