Flughafenfeuerwehr Hannover-Langenhagen

Tekst en foto’s: Peter IJzerman

Op vrijdag 23 augustus 2019 bracht de websitecoördinator van de VBB een bezoek aan de Flughafenfeuerwehr Hannover-Langenhagen. Tijdens het bezoek aan de luchthavenbrandweer was er volop de gelegenheid om de soms zeer indrukwekkende voertuigen te fotograferen.

De luchthaven van de stad Hannover werd op 26 april 1952 in gebruik genomen na een bouwtijd van slechts vijf maanden. In 2017 maakten maar liefst 5,8 miljoen passagiers van de luchthaven gebruik met als meest favoriete bestemming het zonnige Spaanse Palma de Mallorca. Naast de vele vliegbewegingen van passagiers en luchtvracht is de luchthaven ook de thuisbasis van de helikopters van de ‘Polizei Niedersachsen’ en de traumahelikopter ‘Christoph Niedersachsen’.

Naast specifieke voertuigen voor vliegtuigbrandbestrijding beschikt de luchthavenbrandweer uiteraard ook over het nodige materieel voor gebouwbrandbestrijding en een eigen ambulance voor medische assistentie binnen het terrein van de luchthaven. Naast deze voertuigen staan voor de medewerkers verder nog een aantal ondersteunende voertuigen en een ruime vloot aan dienstvoertuigen ter beschikking.

In de digitale nieuwsbrief van januari 2020 (nummer 22) die binnenkort op de website zal verschijnen vindt u een uitgebreider artikel over de Flughafenfeuerwehr en haar materieel.