VBB Familiedag 2019

Via dit bericht willen wij alle VBB-leden graag uitnodigingen voor onze eerste VBB-Familiedag. Deze wordt gehouden op zaterdag 9 maart 2019 in Ontmoetingshuis te Veenendaal. Aanvang is om 10 uur en het einde is om 16 uur.

Voor het eerst organiseren wij een bijeenkomst waarbij partner en kinderen ook van harte welkom zijn. Je kunt de gehele dag binnen lopen en aan de activiteiten deelnemen.

Wat is er te doen?
Het contact tussen de leden staat, zoals jullie van ons gewend zijn, ook tijdens deze bijeenkomst centraal.
Tijd om met elkaar even bij te praten en dingen over de hobby uit te wisselen. Het jaarlijkse marktconcept is zeker niet verdwenen maar er is meer aandacht voor wat onze leden bezig houdt bij hun hobby.

In de zalen
De leden zijn en worden uitgenodigd om de hobby aan elkaar te laten zien. We richten daarvoor tafels in met de diverse verzamelingen. Er zullen tafels zijn voor vele aspecten van de brandweerhobby.
Ons lid Paul van Doorn zal een deel van zijn postzegelverzameling tonen en daarover uitleg geven en vragen erover beantwoorden. Deze hobby heeft voor velen een slapend bestaan gekregen maar Paul laat zien dat het nog heel levendig is.
De familie Van Haasteren laat zien dat hun verzameling over de informatie die zij de afgelopen jaren hebben ingezameld over de brandspuithuisjes in Nederland is aangevuld en op het punt staat om in boekvorm te gaan verschijnen.
Kees Verwijs, je weet wel, die van de 112-beurs, staat met een verzameling brandweerhelmen en kan je daarover veel informatie geven. Hij brengt ook helmen mee om te ruilen of eventueel te verkopen.
John Boluyt komt met zijn verzameling brandweer playmobil en zal hiervan laten zien wat dit speelgoed allemaal op brandweergebied heeft gemaakt en hoe je het kunt gebruiken.
Leo van Wijk is verzamelaar van alles wat met de Ahrens-Fox te maken heeft en zal daarover graag met enthousiasme vertellen. Hij brengt o.a. verschillende modellen mee.
Het is erg veel om hier te gaan benoemen maar het beloofd een mooie expositie te worden.
Fokko van Calker, De Wildt Toys, Peter en Donny Boots en nog een aantal anderen zullen aanwezig zijn met modellen en benodigdheden en met leuke hebbedingetjes. Tegen een kleine betaling kunnen voorwerpen van eigenaar veranderen.
Ook zal HHS (Holland Hobby Sales) zich presenteren. Al vanaf het begin de makers van de Eén Eén Twee (en de voorgangers).  Een leuk inkijkje in de geschiedenis is te verwachten. Ook het aanbod van de diverse boeken (die kunnen worden aangeschaft) verdienen zeker de aandacht.

De vereniging zelf presenteert zich met enkele stands die haar activiteiten zullen weergeven.
De afdeling fotografie heeft een fotowedstrijd uitgeschreven om hiermee foto’s te verwerven voor de nieuwe kalenders voor 2020. Een vakjury en een publieksjury zullen een beoordeling geven over de ingestuurde foto’s.
Misschien ben jij fotograaf en heb je nog een mooie foto die je zou willen insturen. Het kan nog tot 15 februari 2019. Kijk even voor verdere informatie op de website of op de facebookpagina VBB fotografie (het bericht van Wim Aichmann.
De WBH (Werkgroep Brandweer Historie) zal laten zien wat hen zoal bezig houdt. Veel werk wordt er gedaan in onderzoek in het geschiedkundige deel van de brandweer. Hieruit zijn al diverse publicaties ontstaan en natuurlijk niet te vergeten het jaarlijkse (mini) symposium. Zij zoeken mensen die hen graag willen ondersteunen. Heb je interesse in de geschiedenis van de brandweer, ga dan eens bij deze leden eens langs om een praatje te maken, misschien word je wel zo enthousiast om er meer van te willen weten.
De werkgroep website zal laten zien waar op dit moment aan gewerkt wordt om te komen tot een nieuwe website.
Zij willen graag met de gebruiker/bezoekers in gesprek komen om tips en wensen te krijgen, zodat zij een beeld krijgen wat voor jullie belangrijk is.

Partnerprogramma
Aan de partners die meekomen is ook gedacht. In een gezellige sfeer is een programma samengesteld waarin gezellig met elkaar gekletst kan worden en daarbij met knippen en plakken e.d. maar ook met leuke, verrassende nu nog niet bekend gemaakte workshops gegeven zullen worden.
Graag komt de organisatie met de partners in gesprek over hoe wij ook voor hen de familiedag in de toekomst blijvend interessant kunnen maken.

Voor de kinderen
Voor de meegekomen kinderen is een ruimte ingedeeld waarin zij lekker kunnen knutselen, tekenen, kleuren en spelen onder begeleiding van een animatieteam.
Voor de meegekomen kinderen is een ruimte ingedeeld waarin zij lekker kunnen knutselen, tekenen, kleuren en spelen onder begeleiding van een animatieteam.
Sharon Wünsch van de boeken “Brandee het brandweermeisje” komt met haar boeken naar deze dag en zal deze desgewenst verkopen en signeren. Ook zal ze uit de boeken gaan voorlezen.
Als het weer het toe laat hopen dat we buiten in samenwerking met de jeugdbrandweer een aantal activiteiten kunnen organiseren. Een demonstratie door hen gegeven zal een mooi hoogtepunt worden.

Buiten op de parkeerplaats
Voor het buitenprogramma zijn een aantal bezitters van oude brandweervoertuigen benaderd om de voertuigen te showen en daarover te vertellen. Ook hopen we moderne brandweervoertuigen te laten aansluiten.
De afdeling fotografie zal bij voldoende belangstelling een workshop real-time geven over hoe je het beste een foto maakt van een brandweerauto.

Catering
Op deze dag is er in één van de ruimtes ook een hoekje ingericht voor een kopje koffie/thee of frisdrank.
Een broodje, stukje fruit of wat lekkers bij de koffie/thee, dit tegen betaling van een kleine vergoeding.
Wij geven ook de mogelijkheid vooraf een lunch bij ons te bestellen. De lunch kost € 5,50 p.p.. Wil je van deze lunch gebruikmaken dan vragen wij je dit vooraf aan ons door te geven (dit i.v.m. de inkoop). Dit kun je doen door een berichtje te sturen o.v.v. naam, lidnummer, aantal gewenste lunches, aan: secretarisvbb@brandweer.org t.a.v. Marian Zeelenberg.

Tafel bespreken
Heb je nog interesse om jouw verzameling te tonen aan andere leden van de vereniging of wil je spullen aanbieden uit jouw verzameling om te ruilen of verkopen? Dan kun je nog tot 1 maart 2019 jezelf aanmelden.
Als lid is de eerste tafel gratis en voor een verdere tafel vragen wij € 8,00 (i.v.m. de kosten).
Hiervoor graag ook aanmelden via  secretarisvbb@brandweer.org, o.v.v. “tafel Familiedag”, naam en  lidnummer.
Je kunt op de dag zelf opbouwen vanaf 8 uur ’s morgens en vanaf 16 uur beginnen met opruimen.

Tot slot
Het is voor de organisatie een grote uitdaging om deze dag vorm te geven. Wij staan open voor goede ideeën, tips en voor verbetervoorstellen. Wij hopen vooral dat deze dag een mooie gezellige dag gaat worden waar iedereen, bezoekers, standhouder en organisatie met veel plezier op terug kunnen kijken.

Wij hopen op een grote opkomst en vergeet niet: gezinsleden worden hierbij van harte uitgenodigd. Tot ziens op zaterdag 9 maart!

Bereikbaarheid Ontmoetingshuis te Veenendaal
Locatie: Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal
Openingstijden: 10.00-16.00 uur

Met de auto: autosnelweg A12 afslag Veenendaal/Rhenen

Met het openbaar vervoer: via NS-station Veenendaal-De Klomp
Geef a.u.b. vooraf via  secretarisvbb@brandweer.org aan dat je met het openbaarvervoer komt en de verwachte aankomsttijd.  Vermeld daarbij je naam en lidnummer en  hoe je bereikbaar bent zodat wij vooraf een afspraak kunnen inplannen en maken om je af te halen bij het station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.