Een dagje op visite bij onze Zuiderburen

Zaterdag 20 april organiseerden onze Belgische fotovrienden verenigd in Fokus 100 een fototuitstap naar de provincie West-Vlaanderen. Net als onze eigen vereniging organiseren onze Belgische hobbyvrienden een aantal fototochten langs brandweerkazernes of depots van de Civiele Bescherming in binnen- en buitenland. Zo was er op zaterdag 22 september 2018 bijvoorbeeld een uitstap voor de leden naar het buitenland, te weten: de Gezamenlijke Brandweer in het Rotterdamse havengebied. Jawel! Een dagje op visite bij de Noorderburen.

Tijdens de uitstap naar de provincie West-Vlaanderen werden de leden gastvrij ontvangen door brandweerpersoneel in de brandweerzones MidWest, Westhoek en Fluvia. In België zijn deze brandweerzones vergelijkbaar met onze eigen clusters of districten binnen de Veiligheidsregio’s. Tijdens een mooie en vooral zonnige dag reisden de leden van Fokus 100 door de provincie langs de brandweerkazernes van Staden, Westrozebeke, Moorslede , Menen, Wervik en Geluwe om foto’s te maken van het aanwezige brandweermaterieel. Of zoals onze Vlaamse fotovrienden dat zo mooi kunnen zeggen ‘om foto’s te trekken’.

Op zoek voor de lunchpauze was in het Vlaamse land natuurlijk geen enkel probleem, omdat onze Zuiderburen het bakken van friet naar een culinair hoogtepunt hebben gebracht. Tenslotte is in Gent ooit de langste friet gebakken met een lengte van maar liefst ruim 9,8 meter en werd in 2008 in Brugge zelfs een heus frietmuseum geopend. Ondanks dit trokken de Nederlandse deelnemers de grens met Frankrijk over om in Halluin op zoek te gaan naar een welbekende gele M van een bekend Amerikaans specialiteitenrestaurant.

Net als onze eigen vereniging heeft ook het bestuur van Fokus 100 recent een nieuwe website voor haar leden ontwikkelt. Een bezoekje aan deze website is ook voor Nederlandse brandweerbelangstellenden zeker de moeite waard.