De crashtrucks van STOBART

Gepubliceerd op: 31 maart 2018.
Auteur: Backfire.

Een bekende transporteur is Stobart. Weinigen weten dat die eigen vliegvelden met een eigen brandweer hebben.

Stobart Group
De Stobart Group groep vond zijn oorsprong in de transport- en logistieke activiteiten van Edward Stobart van 1976 tot 2004.
Handelend onder de naam Eddie Stobart had hij het bedrijf geërfd en verder uitgebreid van wat eerst de landbouwonderneming was, die in de jaren veertig door zijn vader “Steady”  Eddy Stobart was opgericht .

Gaandeweg kwamen er steeds meer uitbreidingen en werd gebruik gemaakt van het spoor en de luchtvaart. Stobart Group is eigenaar en exploitant van London Southend Airport en Carlisle Lake District Airport.

De modellen
In Engeland is de schaal 1/76 erg populair. Vooral Oxford maakt daarin mooie brandweermodellen. In 2016 kwamen drie fraaie luchthavenmodellen uit. Deze waren in eerste instantie beschikbaar via het postordersysteem van Atlas Editions. Deze kwamen uit in de serie “World of Stobart”. Af en toe komen er enkelen te koop op een veilingsite of website. Het is onbekend wie deze modellen heeft gemaakt (made in China), maar in de wandelgangen hoor je de naam van Oxford nog wel eens noemen. De modellen zijn gemaakt van metaal met kunststof onderdelen. En ze worden geleverd met een ‘Certificate of authenticity’ met daarop wat informatie.

De voertuigen

Gloster Saro Javelin Rapid Response Vehicle

Dit voertuig uit 1987 heeft dienst gedaan op o.a. Carlisle Airport. Het weegt 28 ton. De meeste voertuigen van dit type zijn gebouwd op een Reynolds Boughton chassis in de Hucclecote Works fabriek te Gloucester. En dat is dan weer een onderdeel  van Terberg DTS.

Ter vergelijking een echt voertuig, maar dan wel van een ander vliegveld
Simon Gloster Saro M885

Dit voertuig staat op Carlisle Airport. Gloster Saro heeft haar oorsprong eind jaren ’60. Zij ging op in de Hawker-Siddeley groep. Vanuit de Hucclecote fabriek uit Gloucester werden brandweervoertuigen gemaakt. In 1984 kochten zij Chubb Fire Tender om vervolgens in 1987 door te gaan als Simon Gloster Saro. Vanuit deze fabriek werden vele brandweervoertuigen gemaakt.  Helaas sloot zij half jaren ’90 de deuren.

En ook van dit voertuig hebben we een voorbeeldfoto kunnen bemachtigen.
Met dank aan de fotograaf

Scania DC13 Angloco

Angloco, opgericht in 1965, maakte drie van deze Scania’s voor Stobart Air. Elk voertuig heeft een watertank van 8.000 liter en schuimtank van 1.000 liter. De DC13 motor zorgt ervoor dat het voertuig snel ter plaatse is. Met de dak- en bumpermonitor worden de vlammen snel bedwongen.