Dag van de brandweergeschiedenis 2020

Door het Netwerk Brandweergeschiedenis van Brandweer Nederland wordt in samenwerking met de werkgroep Brandweerhistorie (WBH) van de VBB op zaterdag 7 maart de Dag van de brandweergeschiedenis georganiseerd. Deze jaarlijkse dag binnen onze vaderlandse brandweer wordt dit keer gevierd in de vorm van een symposium met als thema ‘Brandweer en natuurrampen’. Het symposium is vrij toegankelijk voor iedereen die de historie van de Nederlandse brandweer een warm hart toedraagt.

Het symposium zal plaatsvinden in de Joriskerk te Borculo, gevestigd aan het Muraltplein 33A in Borculo. Het programma voor deze dag start om 10.30 uur en wordt omstreeks 15.30 uur afgesloten.De Joriskerk is vanaf 10.00 uur geopend en u wordt daarbij met koffie en thee verwelkomt. Tijdens het symposium zullen diverse sprekers het thema toelichten vanuit hun eigen invalshoek. U wordt hierbij meegenomen vanaf de grote stormramp die Borculo in 1925 trof tot aan inzet van het USAR.NL na de orkaan die op 6 september 2017 over Sint Maarten en Sint Eustatius trok in het Caribisch gebied. Aansluitend kunt u vanaf 16.00 tot 17.00 uur voor een bezoek terecht bij het Brandweermuseum Borculo, gelegen aan de Hofstraat 5 in Borculo.

U kunt zicht voor het symposium aanmelden door uiterlijk voor zaterdag 1 maart 2020 een e-mail te verzenden aan de secretaris van het Netwerk Brandweergeschiedenis van Brandweer Nederland.