BRANDWEER

VOERTUIGEN

Bekijk onze collectie brandweervoertuigen en overige materieel.

BRANDWEER

KORPSEN

Meer informatie over de korpsen vindt u in onze brandweerkorpsen database.

P2000

MELDINGEN

De VBB organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden

Extra najaarsexcursie - 11 november 2016

〈〈 TERUG NAAR HOMEPAGE

Een kleine groep VBB'ers was op vrijdag 11 november naar de Zalmweg 30 in Raamsdonksveer afgereisd om de firma Holmatro te bezoeken....


Gepubliceerd op: 11 november 2016
Auteur: Paul Maissan

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 .... We werden ontvangen door Jan Wirken van de afdeling verkoop, die na een welkomstwoord, een zeer interessante en boeiende presentatie hield wat Holmatro is en wat het bedrijf doet.

 

Holmatro is nog steeds een niet beurs genoteerd bedrijf met buitenlandse vestigingen in Baltimore, USA (productie voor USA/Canada) en verder verkoopkantoren in Engeland, Polen en China. In totaal werken er zo'n 350 mensen.

Naast de vestiging waar wij te gast waren, waarover zo meer, is er op korte afstand langs de snelweg A-27 nog een kantoor waar de rescue divisie zit en waar zich ook een trainingscentrum bevindt. In dit trainingscentrum kunnen klanten de Holmatro gereedschappen daadwerkelijk uitproberen. Op de locatie Zalmweg bevindt zich de Nederlandse productie eenheid, tevens is hier de R & D afdeling (zo'n 25 personen) gehuisvest. Ook worden vanuit deze locatie alle klanten beleverd.

Jan ging in zijn presentatie zeer uitgebreid in op hoe Holmatro is georganiseerd en werkt. Zo probeert men steeds de nieuwe ontwikkelingen in bouwconstructie is van autofabrikanten (ander en steeds sterker worden materiaal) te volgen, zodat de Holmatro gereedschappen al deze wijzigingen blijven aankunnen. Zijn presentatie werd ondersteund met mooie korte filmpjes.

Hierna was het tijd voor de rondleiding. Omdat Holmatro veiligheid hoog in zijn vaandel heeft staan dienden we veiligheidsschoenen en hesjes te dragen om overal te kunnen komen. Jan nam ons vervolgens mee door het bedrijf waar we konden zien hoe de productie in elkaar zit en ook liepen we door de diverse magazijnen.

  

Het unieke hierbij is, dat waar de productie van alle onderdelen volledig geautomatiseerd met robots gebeurd, de montage van een stuk gereedschap volledig met de hand plaatsvindt. We kregen van dit laatste een demonstratie: aan een productielijn (stellage van schappen) loopt een rails waar het basis gereedschapslichaam aan wordt gehangen.

  

Vervolgens loopt de medewerker langs de lijn, waarbij in elk segment met lampjes en displays (tbv aantallen) wordt aangegeven welk onderdeel en hulpstukken dienen te worden gepakt om te worden gemonteerd om dat lichaam. Na montage van  drukt de medewerker op het lampje, waarop dit uitgaat en vervolgens gaat het lampje in het volgende segment branden om aan te geven welke onderdeel uit dat segment moet worden gemonteerd. Afhankelijk van welk stuk gereedschap geassembleerd dient te worden, geeft de lijn volledig geautomatiseerd aan welke onderdelen in de verschillende segmenten moeten worden gekozen (tbv assemblage). Een heel mooi en schitterend systeem!  

Aan het einde van de lijn is het stuk gereedschap dus compleet en klaar en wordt het door de medewerker getest, daarna volgt er nog een test door de afdeling kwaliteit als onafhankelijke partij.

   

Dit was een bijzonder interessante en leerzame excursie en hierbij wil ik de firma Holmatro en in het bijzonder Jan Wirken bedanken voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om ons een kijkje in de Holmatro keuken te gunnen.

 

Foto's;  Rinus Oosthoek  &  Paul Maissan

 

Meest bekeken: Korpsen

Meest bekeken: Voertuigen

VBB nieuwsbrief


Meest recente verslagenVerslag FTT Friesland

Datum verslag: 14-9-2018 19:38:00

Zonovergoten toertocht in Gelderland

Datum verslag: 20-7-2018 20:14:00

Voorjaarsexcusie 2018

Datum verslag: 23-6-2018 15:34:00

Fototoertocht Kennemerland

Datum verslag: 26-4-2018 23:33:00

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

Datum verslag: 2-4-2018 00:04:00

Dag van de brandweergeschiedenis 2018

Datum verslag: 12-3-2018 19:04:00

Landelijke VBB-DAG op 10 maart

Datum verslag: 10-1-2018 23:17:00

Mini-symposium WBH ... alweer een succes

Datum verslag: 10-12-2017 12:18:00

Alweer zo'n mooie excursie

Datum verslag: 13-11-2017 10:10:00

Zonnige fototoertocht in Zuid-Holland

Datum verslag: 30-9-2017 17:30:00

Kom met de VBB in contact!

Naam:
E-mailadres:
Bericht: