BRANDWEER

VOERTUIGEN

Bekijk onze collectie brandweervoertuigen en overige materieel.

BRANDWEER

KORPSEN

Meer informatie over de korpsen vindt u in onze brandweerkorpsen database.

P2000

MELDINGEN

De VBB organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden

Najaarsexcursie - 15 oktober 2016

〈〈 TERUG NAAR HOMEPAGE

Op zaterdag 15 oktober togen weer heel wat leden van de VBB en enkele Duitse gasten naar het Duitse Weeze, net over de grens, ....


Gepubliceerd op: 21 oktober 2016
Auteur: P. Snellen

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 .... waar een reusachtig trainingscentrum is ontstaan op het terrein van de vroegere RAF basis Laarbruch. Op voorhand niet wetende dat het weer zo mooi zou worden voor een dag zo laat in het jaar, had de  organisatie besloten de dag niet te vroeg te laten beginnen en niet te laat te laten eindigen.

   

Daarom werden we om half elf in de ochtend hartelijk welkom geheten door Richard Brinckman, Executive Manager Marketing & Sales, die zijn welkomstpraatje vergezeld deed gaan met koffie en gebak. Vervolgens volgde in het leslokaal, waar voor ieder een compleet informatiepakket gereed lag, een energieke presentatie gehouden over de geschiedenis van dit unieke oefenterrein en de oefenmogelijkheden die er zijn. Het bedrijf en de bedrijfsvoering werden uitgebreid behandeld en op vragen werd uitvoerig ingegaan.

Ook voor een lunchbuffet was gezorgd en nadat dit was geconsumeerd was het tijd om zichzelf te overtuigen, dat het ‘s morgens vertelde ook allemaal echt waar was. De ter plaatse oefenende teams van de brandweren uit verschillende Nederlandse veiligheidsregio’s hadden toestemming verleend tot het maken van foto’s, waardoor het algehele fotografieverbod op het oefenterrein voor de duur van enkele uren niet gold voor onze leden.


 

Na een wandeling door de gebouwen die zijn ingezet voor de faciliteiten van dit oefencentrum, stond een touringcar gereed, die een route reed over het 40 hectare grote oefencentrum. Op enkele plaatsen werd uitgestapt en zo konden we ook nog Duitse hulpverleningsvoertuigen met Nederlandse, en enkele Nederlandse wagens met Duitse kentekenplaten fotograferen.

Na afloop werd nog een herinneringsfoto gemaakt van de gehele groep.

Te elfder ure had de organisator van deze mooie dag nog een fotosessie geregeld bij de brandweer van het naburige Kevelaer. De voertuigen van dit korps konden daarom op de gevoelige plaat worden vastgelegd in een stralend najaarszonnetje. Uit een van de kerkdorpen kwam zelfs de nieuwste aanwinst, om gefotografeerd te worden.

Opmerkingen van leden staven ons in de overtuiging, dat dit een excursie was die de aanwezigen nog lange tijd zal heugen. “Ouderwets gezellig!”, “Jeetje, wat is dit leuk!” en “Wie hier niet bij was weet niet wat hij gemist heeft!” waren enkele van die – toch wel veelzeggende – uitlatingen.

Namens alle aanwezigen bedanken we hierbij alle mensen die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt; de mensen van Training Base Weeze onder leiding van Richard Brinckman, de leiding en de medewerkers van brandweer Kevelaer en last but not least onze VBB-organisator Dirk Jobing, die toch deuren doet opengaan, die voor anderen gesloten blijven.

Foto's; Peter Snellen & Dirk Jobing

 

Meest bekeken: Korpsen

Meest bekeken: Voertuigen

VBB nieuwsbrief


Meest recente verslagen



Verslag FTT Friesland

Datum verslag: 14-9-2018 19:38:00

Zonovergoten toertocht in Gelderland

Datum verslag: 20-7-2018 20:14:00

Voorjaarsexcusie 2018

Datum verslag: 23-6-2018 15:34:00

Fototoertocht Kennemerland

Datum verslag: 26-4-2018 23:33:00

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

Datum verslag: 2-4-2018 00:04:00

Dag van de brandweergeschiedenis 2018

Datum verslag: 12-3-2018 19:04:00

Landelijke VBB-DAG op 10 maart

Datum verslag: 10-1-2018 23:17:00

Mini-symposium WBH ... alweer een succes

Datum verslag: 10-12-2017 12:18:00

Alweer zo'n mooie excursie

Datum verslag: 13-11-2017 10:10:00

Zonnige fototoertocht in Zuid-Holland

Datum verslag: 30-9-2017 17:30:00

Kom met de VBB in contact!

Naam:
E-mailadres:
Bericht: