BRANDWEER

VOERTUIGEN

Bekijk onze collectie brandweervoertuigen en overige materieel.

BRANDWEER

KORPSEN

Meer informatie over de korpsen vindt u in onze brandweerkorpsen database.

P2000

MELDINGEN

De VBB organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden

FTT Duitsland - 20 augustus 2016

〈〈 TERUG NAAR HOMEPAGE

Op zaterdag 20 augustus stond de jaarlijkse buitenlandtoertocht op het programma van de afdeling fotografie, dit jaar waren onze oosterburen weer aan de rij om te worden bezocht.


Gepubliceerd op: 30 augustus 2016
Auteur: D. Jobing

De organisatoren van deze tocht hadden eens gekeken waar interessant materieel te bewonderen was. De keuze viel op de omgeving Kleve & Wesel, net bij Arnhem en Nijmegen over de grens.

Het aantal aanmeldingen voor deze tocht overtrof de verwachtingen, want 29 leden hadden zich aangemeld voor deze tocht. Naast de leden van de VBB was er ook een kleine delegatie aanwezig van de Fire Brigade Society, de zustervereniging uit Groot Brittannië. Met onze Belgische en Duitse leden erbij was het dus een waarlijk internationaal gezelschap.

Vanaf 9:00 uur werden de deelnemers verwacht bij de hoofdpost van Kleve, na het controleren van de aanwezigen werd er begonnen met het fotograferen van de aanwezige voertuigen.

 

Kleve
Wij hadden als groep weer eens geluk, meer voertuigen aanwezig als gepland. Eén van de “extra”
voertuigen was een concept voertuig van het Bundesland Nordrhein-Westfalen; deze MAN
tankautospuit is als prototype tijdelijk gestationeerd in Kleve. Ondanks het feit dat er meer te
fotograferen was dan gepland kon toch tijd worden vrijgemaakt om een bijzonder voertuig ook van
de achterzijde te fotograferen. Precies op tijd werd de tocht naar de volgende post aanvaard.


Ginderich
De tweede post van de dag was Ginderich, een dorp behorend tot de gemeente Wesel. Aangezien de kazerne middenin het dorp staat en daar weinig tot geen ruimte om te fotograferen voorhanden is werd ervoor gekozen om het materieel buiten het dorp te fotograferen; een oude treinbrug op de achtergrond vormde een leuk decor voor de foto’s. Bijzonder was dat dit korps beschikt over een jetski, speciaal aangeschaft voor reddingsactiviteiten op de Rijn.


Wesel
Nadat het korps van Ginderich op de foto was gezet nam onze plaatselijke gastheer ons mee naar de volgende stop, Wesel bood ons ruimte om de middagpauze te houden. Tijdens deze pauze werden wij in het Nederlands welkom geheten door Thomas Verbeet, de commandant van het korps. Nadat de deelnemers hun lunch hadden verorberd gingen wij weer aan de slag: voor de kazerne in Wesel was vrijwel geen ruimte om te fotograferen. Het korps had voor ons echter een andere locatie op het oog, de Citadel… een groot open terrein met een museum als achtergrond. Door de inzet van een zestal (!) chauffeurs konden wij vlot het materieel van Wesel op de foto zetten.


Blusboot
In Wesel is ook één van de zes blusboten in Nordrhein-Westfalen gestationeerd en die wilden wij ook graag op zijn ligplaats vanaf de kade fotograferen. Dit plan ging echter niet door, want de bemanning van de boot was opgetrommeld om ons in staat te stellen de boot al varend te fotograferen. Niet éénmaal maar meerdere malen is de boot voor ons langs gevaren zodat er voldoende foto’s konden worden gemaakt. Een zeer speciale ervaring voor de deelnemers!


Till-Moyland
Nadat de blusboot was gefotografeerd ging de trip naar Till-Moyland, een dorp in de gemeente Bedburg-Hau. Dit korps stond op de planning omdat zij nog steeds een autospuit op FAUN chassis op de uitruk hebben staan, een voertuig dat al heel wat jaren mee gaat. Dit voertuig met de nieuwere Mercedes tankautospuit werden op een parkeerplaats bij het plaatselijke slot gefotografeerd.


Hasselt
Hasselt was de laatste stop van die dag. Enkele leden vroegen al of er een schrijffout was gemaakt door de organisatie. Naast in Nederland en België is er namelijk ook in Duitsland een plaats met de naam Hasselt. Het korps had een onlangs een nieuwe autoladder ontvangen. Daarnaast heeft men onder andere ook deze oldtimer, een tankautospuit op Magirus chassis met een opbouw van Klockner-Humbolt-Deutz.

 
Rond de klok van half zes waren wij gereed met het fotograferen en konden de deelnemers weer voldaan huiswaarts keren. De organisatie wil bij deze nogmaals de korpsen danken,  die op deze zaterdag alles uit de kast hebben getrokken om het aanwezige materieel optimaal te  kunnen fotograferen. 

Meest bekeken: Korpsen

Meest bekeken: Voertuigen

VBB nieuwsbrief


Meest recente verslagenFototoertocht Kennemerland

Datum verslag: 26-4-2018 23:33:00

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

Datum verslag: 2-4-2018 00:04:00

Dag van de brandweergeschiedenis 2018

Datum verslag: 12-3-2018 19:04:00

Landelijke VBB-DAG op 10 maart

Datum verslag: 10-1-2018 23:17:00

Mini-symposium WBH ... alweer een succes

Datum verslag: 10-12-2017 12:18:00

Alweer zo'n mooie excursie

Datum verslag: 13-11-2017 10:10:00

Zonnige fototoertocht in Zuid-Holland

Datum verslag: 30-9-2017 17:30:00

Fototoertocht België 2017

Datum verslag: 20-8-2017 10:50:00

Voorjaarsexcursie - 20-05-2017

Datum verslag: 21-5-2017 16:09:00

FTT Nijmegen e.o. - 8 april 2017

Datum verslag: 9-4-2017 00:00:00

Kom met de VBB in contact!

Naam:
E-mailadres:
Bericht: