BRANDWEER

VOERTUIGEN

Bekijk onze collectie brandweervoertuigen en overige materieel.

BRANDWEER

KORPSEN

Meer informatie over de korpsen vindt u in onze brandweerkorpsen database.

P2000

MELDINGEN

De VBB organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden

Optocht De Bilt

〈〈 TERUG NAAR HOMEPAGE

Het was een feest.


Gepubliceerd op: 08 mei 2016
Auteur: Bestuur VBB

Het 100-jarig bestaan van de brandweer De Bilt en het 40-jarig jubileum van de VBB leidden het afgelopen jaar tot een unieke samenwerking. Uniek in datt opzicht, dat we als VBB nog nooit eerder zo nauw betrokken waren geweest bij de organisatie van een brandweeroptocht.

 

       

De VBB was al meer dan een jaar geleden door de brandweervereniging in De Bilt benaderd om te assisteren bij dit evenement. Op zich niet zo verwonderlijk, omdat wij als vereniging goed geïnformeerd zijn waar de brandweerauto’s (oud en nieuw) in Nederland (en soms ook daarbuiten) te vinden zijn. Onze medewerking zegden we dus graag toe.

       

Op 11 juni was dan de grote dag. Ruim 55 voertuigen waren aangemeld, daaronder een groot aantal oldtimers en vintage voertuigen, maar zonder uitzondering allemaal zeer de moeite waard, zowel voor de doorgewinterde brandweerfanaticus als voor het grote publiek.

        

Zo rond het middaguur was het al een drukte van belang op het terrein van het RIVM, waar de voertuigen verwelkomd werden, onder meer door een grote schare fotografen.

Toen om twee uur de optocht van start ging, voorafgegaan door de Brandweerharmonie Bilthoven, stonden langs de route duizenden mensen om dit defilé te bewonderen. Er zijn al heel wat optochten geweest in Nederland, maar qua belangstelling (en drukte) sprong dit evenement er toch uit.  Of dit uitsluitend te danken was aan de publiciteitscampagne die de VBB had gelanceerd, en die op Facebook alleen al meer dan 48000 hits opleverde, is niet met zekerheid te zeggen, maar die campagne zal er zeker toe hebben bijgedragen dat er over belangstelling niet te klagen was.  

 Een evenement voor JONG en oud (foto M.J.Oosthoek)

Al ruim voor de aankomst van de optocht bij het gemeentehuis werd het gezellig druk op het gigantisch plantsoen voor dat gemeentehuis. Toen een geluidswagen voor de muziek ging zorgen werd het een echt brandweerfeest.  Dat het weer volop meewerkte aan het welslagen van dit evenement, mag ook niet onvermeld blijven, maar ja, het weer voor ons land wordt dan ook in De Bilt gemaakt (of alleen voorspeld?).
Vanaf even na vier uur werd het defilé afgenomen vanaf het bordes van Jagtlust door burgemeester Gerritsen van De Bilt, geflankeerd door enkele brandweercoryfeeën en enkele bestuursleden van de VBB, die eveneens waren uitgenodigd. Een spreker van brandweer De Bilt gaf deskundig commentaar bij de voertuigen.  Dat defilé duurde langer dan uur, maar geen moment verveelden de toeschouwers zich.   

       

foto's Rob Jastrzebski

Na afloop kon het publiek zich nog vergapen aan al het rijdende rode moois, dat rondom het gemeentehuis was opgesteld. Daarna ging iedereen – een beetje moe maar voldaan – huiswaarts. Sommigen moesten daarvoor nog een behoorlijke afstand afleggen. Er waren immers ook niet zo heel jonge voertuigen uit het Groningse aanwezig.

Op deze plaats willen we als bestuur de brandweervereniging van De Bilt nogmaals hartelijk danken voor de prettige samenwerking, alle deelnemers danken voor hun aanwezigheid en de leden, die aan het welslagen van dit evenement hebben bijgedragen, heel veel dank zeggen voor hun inzet.

Op naar het volgende evenement. Want naar aanleiding van De Bilt 2016 hebben ook andere korpsen al belangstelling getoond. Dat belooft wat voor de toekomst. 

 foto: Wim Schuitema

Meest bekeken: Korpsen

Meest bekeken: Voertuigen

VBB nieuwsbrief


Meest recente verslagenMinisymposium WBH

Datum verslag: 14-12-2018 23:11:00

Verslag FTT Friesland

Datum verslag: 14-9-2018 19:38:00

Zonovergoten toertocht in Gelderland

Datum verslag: 20-7-2018 20:14:00

Voorjaarsexcusie 2018

Datum verslag: 23-6-2018 15:34:00

Fototoertocht Kennemerland

Datum verslag: 26-4-2018 23:33:00

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

Datum verslag: 2-4-2018 00:04:00

Dag van de brandweergeschiedenis 2018

Datum verslag: 12-3-2018 19:04:00

Landelijke VBB-DAG op 10 maart

Datum verslag: 10-1-2018 23:17:00

Mini-symposium WBH ... alweer een succes

Datum verslag: 10-12-2017 12:18:00

Alweer zo'n mooie excursie

Datum verslag: 13-11-2017 10:10:00

Kom met de VBB in contact!

Naam:
E-mailadres:
Bericht: