BRANDWEER

VOERTUIGEN

Bekijk onze collectie brandweervoertuigen en overige materieel.

BRANDWEER

KORPSEN

Meer informatie over de korpsen vindt u in onze brandweerkorpsen database.

P2000

MELDINGEN

De VBB organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

〈〈 TERUG NAAR HOMEPAGE

Op 24 maart jl. hield de afdeling fotografie haar eerste bijeenkomst van het nieuwe fotojaar. Op deze bijeenkomst wilde het bestuur van de afdeling met de leden in gesprek gaan over het reilen en zeilen binnen de afdeling.


Gepubliceerd op: 02 april 2018
Auteur: W.A.

Op 24 maart jl. hield de afdeling fotografie haar eerste bijeenkomst van het nieuwe fotojaar. Met opzet was er voor gekozen om dit een bijeenkomst te noemen en geen fototoertocht. De plaats van samenkomst was de brandweer kazerne van Driebergen-Rijsenburg. Op deze bijeenkomst wilde het bestuur van de afdeling met de leden in gesprek gaan over het reilen en zeilen binnen de afdeling. Vanuit de leden werden vaak op- en aanmerkingen gehoord.


Om daar als bestuur goed op in te kunnen spelen is het van belang dat deze op- en aanmerking gehoord worden binnen de gehele groep. Het bestuur wilde samen met de leden kijken naar de toekomst van de afdeling. Dit alles onder het moto: ”De vereniging dat zijn wij”. Ondanks dat het voor de fotografen duidelijk was dat er die dag veel gepraat zou worden was de opkomt boven verwachting. Ruim 35 leden hadden zich aangemeld en bevolkten al snel de kazerne van Driebergen. Nadat een ieder welkom was geheten werd het woord geven aan de post commandant van Driebergen-Rijsenburg. Ook hij heette iedereen welkom en wenste ons een fijne dag toe. Hierna was het bestuurslid Peter IJzerman aan de beurt. Hij gaf een indrukwekkende lezing over het vervangingsprogramma van de Veiligheidsregio Utrecht. Na deze lezing gaf de voorzitter Wim Aichmann een uiteenzetting van de bedoeling van deze dag. Dit kwam er op neer de aanwezigen verdeeld werden in vier groepen met bij iedere groep een bestuurslid. Iedere groep kreeg aan aantal stellingen mee waarover men binnen de groep kon gaan discussiëren. De stellingen waren; 'Organisatie', 'Regie van de dag', 'Gedachten' en 'Wensen'.

Hierna verdeelden de groepen zich over de kazerne en al snel waren er verschillende discussies te horen. Wat al snel op viel was dat de over grote meerderheid zeer tevreden was over de wijze waarop het bestuur de fototoertochten organiseerde. Natuurlijk waren er ook andere opmerkingen te horen waarmee het bestuur in de nabije toekomst aan de slag gaat. De uitkomsten van de dag zullen binnenkort aan de leden worden bekend gemaakt. Na afloop van de praat sessies was het tijd voor de zelf mee gebrachte lunch en werd de frituur aangezet zodat iedereen een warme hap naar binnen kon werken.
De middag was ingeruimd voor een fotosessie. Het moest zo zijn, de zon brak door en onder een blauwe hemel en een stralend zonnetje werd de voertuigen van Driebergen-Rijsenburg op de gevoelige pixel vast gelegd. Verder kwamen de autoladder van Doorn en de nieuwe TS van Maarssen voorbij. Na afloop van deze dag gaven de aanwezigen aan de opzet van de dag zeer te waarderen en ging een ieder met een voldaan gevoel richting huis.  Een woord van dank gaat uit naar de brandweer Driebergen-Rijsenburg voor hun zeer gastvrije ontvangst.

Het wagenpark van brandweerpost Driebergen-Rijsenburg:

  


Brandweer Driebergen-Rijsenburg heeft 2 tankautospuiten op de uitruk staan. De 09-5131 is een normale tankautospuit, de 09-5141 is een 4x4 tankautospuit.
Daarnaast beschikt deze post over een tankautospuit speciaal voor de jeugdbrandweer.
Een oldtimer wordt door het korps onderhouden en heeft vroeger in Driebergen-Rijsenburg op de uitruk gestaan.Enkele voertuigen van posten uit de regio werden ook naar Driebergen-Rijsenburg gedirigeerd op verzoek van Peter IJzerman, met als resultaat een mooie autoladder van de post uit Doorn en een van de nieuwste voertuigen in de regio, een nieuwe tankautospuit uit Maarssen. Deze tankautospuit is de nieuwe tankautospuit "basis", waarvan er een groot aantal door de VRU (Veiligheidsregio Utrecht) zijn besteld. 

  

Peter IJzerman keerde het voertuig bijna helemaal "binnenste-buiten" en vertelde over alle technische snufjes die op de nieuwe voertuigen komen te zitten. 


Sommige leden doen alles voor een mooi plaatje!


Tot slot werd de dag afgesloten met een leuke groepsfoto met de oldimer van het korps Driebergen-Rijsenburg en kon er worden terug gekeken op een geslaagde en ook vruchtbare dag.

Meest bekeken: Korpsen

Meest bekeken: Voertuigen

VBB nieuwsbrief


Meest recente verslagenMinisymposium WBH

Datum verslag: 14-12-2018 23:11:00

Verslag FTT Friesland

Datum verslag: 14-9-2018 19:38:00

Zonovergoten toertocht in Gelderland

Datum verslag: 20-7-2018 20:14:00

Voorjaarsexcusie 2018

Datum verslag: 23-6-2018 15:34:00

Fototoertocht Kennemerland

Datum verslag: 26-4-2018 23:33:00

Voorjaarbijeenkomst afdeling fotografie

Datum verslag: 2-4-2018 00:04:00

Dag van de brandweergeschiedenis 2018

Datum verslag: 12-3-2018 19:04:00

Landelijke VBB-DAG op 10 maart

Datum verslag: 10-1-2018 23:17:00

Mini-symposium WBH ... alweer een succes

Datum verslag: 10-12-2017 12:18:00

Alweer zo'n mooie excursie

Datum verslag: 13-11-2017 10:10:00

Kom met de VBB in contact!

Naam:
E-mailadres:
Bericht: